Tervetuloa San Damianon matkaan!

Hei ja tervetuloa sivustollemme!

Italia on pysytellyt suomalaisten matkailijoiden suosikkikohteena jo vuosikymmenestä toiseen. Maan lämmin kulttuuri, ystävälliset ihmiset, taivaallinen ruoka, historialliset kohteet ja edullinen hintataso vetävät maahan vuosittain miljoonia matkailijoita ympäri maailmaa.

Italian monet kasvot

Koska Italiassa riittää tehtävää ja nähtävää, tämä sivusto on suunnattu kaikille Italiasta kiinnostuneille matkailijoille. Sivustolta löytyy mielenkiintoista tietoa esimerkiksi historiallisista kohteista, kuten San Damianon kuuluisasta luostarikirkosta, jonka ympärille on kietoutunut jopa sangen jumalallisia ihmeitä.

San Damianon luostarikirkon lisäksi kaikki tässä italialaisessa Assisin kaupungissa sijaitsevat fransiskaanien rakennukset kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Niissä vierailu siis kannattaa jo kulttuurillisesti! San Damianon ihmeistä sekä Assisin kaupungin muista historiallisista kohteista pääset lukemaan lisää sivustomme mielenkiintoisista artikkeleista. Pysy myös tarkkana, sillä pyrimme päivittämään sivuillemme lisää hyödyllisiä artikkeleita Italian matkailusta mahdollisimman usein!

Hyvää ruokaa ja juomaa

Italiasta puhuttaessa on vaikeaa välttää mainitsemasta maan herkullista ruokakulttuuria. Ranskan ohella italialainen keittiö lieneekin yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuista ruokakulttuureista.

Italialainen keittiö on täynnä sukupolvelta toiselle kulkeutuneita reseptejä, ja lähes jokaisesta italialaisesta maakunnasta löytyy klassikkoannoksia, jotka ovat meille suomalaisille tuttuja ruokia. Pasta bolognese, risotto, pizza, parmesaani, prosciutto, limoncello, gorgonzola… Olet varmasti kuullut yhdestä kuin useammastakin? Vaikka italialaisesta ruokakulttuurista puhutaan yleensä yhtenäisenä, on itse saapasmaa jaettu kolmeen eri keittiöön: Pohjois-Italia, Keski-Italia ja Etelä-Italia. Voit lukea lisää näiden alueiden klassikkoannoksista sivustomme Italialainen ruokakulttuuri -osiosta!

Koronan koettelema Italia

Joulukuussa 2019 Kiinan Wuhanista maailmalle levinnyt koronavirus iski moniin maailman maihin todella rajusti ja yksi näistä maista oli Italia. Italian synkkä koronakevät ravisteli maan taloutta ja ihmisten toivoa, mutta kesän laskeneet koronaluvut ovat tuoneet valoa tunnelin päähän.

Tämän sivuston tarkoituksena on jakaa hyödyllistä tietoa Italian matkailusta ja erilaisista kohteista, mutta samalla on syytä pitää mielessä, että korona-aikana turhaa matkustamista kannattaa edelleen välttää. Vaikka Italia on pysynyt Suomen ulkoministeriön silmissä vihreänä, eli suomalaiset voivat matkustaa Italiaan ja palata Suomeen ilman karanteenia, samalla haluamme muistuttaa, että koronapandemia ei ole vielä päättynyt. Jos matkakuume on kuitenkin jo ehtinyt iskeä, ei hätää – voit uppoutua seuraavaa Italian-matkaa odotellessasi sivustomme monipuolisiin artikkeleihin!