Blogistamme

Kuten osaat varmasti jo nimestäkin aavistaa, kyseessä on Italia-aiheinen vapaa-ajan blogi ja sivusto, jonka tarkoituksena on jakaa mielenkiintoista tietoa Italiasta ja italialaisista matkakohteista, erityisesti San Damianosta ja muista Assisin ja lähialueiden historiallisista kohteista.

Miksi Italia?

Kysymys pikemminkin kuuluu, miksi ei? Esimerkiksi Roomassa sijaitseva Colosseum on koko maailman suosituin nähtävyys, joten kotimaastakin löytyy monia suomalaisia, joiden sydämet tämä lämmin saapasmaa on vienyt mennessään. Eikä ihme – italialainen suussa sulava ruoka, herkulliset viinit, ystävälliset ihmiset ja uskomattoman rikas ja monipuolinen kulttuuri sekä historia saavat rakastumaan.

Italiassa asuu myös runsaasti suomalaisia, toiset osan vuodesta, toiset pysyvästi. Italia on Espanjan ja Kreikan ohella myös suosittu kohde eläkeläisille, sillä maan alhaiset hintatasot ja erityisesti etelä-Italian, kuten Sisilian Palermon miellyttävä ilmasto vetävät puoleensa.

Vuoristoa, rantaa, kaupunkia…

Mielestämme Italia on uskomattoman monipuolinen maa; pohjoisen vuoristot, vilkkaat turistikohteet, idylliset maalaiskylät, turkoosinsinisillä vesillä varustetut rannat, luonnonsuojelualueet, historialliset nähtävyydet, modernit kaupungit… Italialla on paljon tarjottavaa, joten ei ole ollenkaan outoa, että niin monet ihmiset – me mukaan lukien – palaavat yhä uudestaan Italian hellään syliin.

Italia ei myöskään ole kovin kaukana Suomesta. Pienen lentomatkan päässä matkailijoita odottaa aivan uusi maailma, eikä takapuolta tarvitse istua kipeäksi samalla tapaa kuin vaikkapa Thaimaahan, Meksikoon tai Australiaan matkustettaessa. Myös matkustaminen Italian sisällä on yllättävän helppoa ja turvallista, joten saman reissun aikana on mahdollista nähdä monia mielenkiintoisia kohteita ympäri tätä viinien ja juustojen saapasmaata.

Italiaan pääsee matkustamaan usein jopa hyvinkin edullisesti, sillä olemme löytäneet lentoja eri puolelta Suomea reippaasti alle sadan euron. Mitä aikaisemmin lentosi varaat, sitä halvemmalla ne yleensä myös saat! Myös huokea hintataso on yksi syy siihen, miksi palaamme aina uudelleen ja uudelleen tähän uskomattoman kauniiseen maahan!

Lukemisen iloa toivottaa,

Sandamiano.fi